Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Γίνε εθελοντής Επισκέπτης Υιοθεσίας® του StraysHelp!


Τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες επιτυχημένες υιοθεσίες εκτός Αθηνών χωρίς να ήταν προβλεπόμενο.

Και ο λόγος που διευκόλυνε ιδιαίτερα αυτές τις υιοθεσίες ήταν ότι υπήρχε στην περιοχή (νησί,χωριό ή άλλο) κάποιος γνωστός, φίλος ή εθελοντής που βρέθηκε μέσω του Διαδικτύου για να ελέγξει τον υποψήφιο ανάδοχο.

Πράγμα που έγινε και μέσω του strayshelp.gr με την Λώρα (στη φωτό), μια καφετιά Ντόμπερμαν από το Fazoo που περίμενε χρόνια ολόκληρα για μια οικογένεια και όταν βρέθηκε μια κυρία στη Ρόδο που την ήθελε, η υιοθεσία της ίσως να μην είχε πραγματοποιηθεί αν δεν είχαμε μπορέσει να δούμε από κοντά το σπίτι αφού είμασταν στο νησί!



Το Strayshelp.gr λοιπόν ξεκινά μια ακόμα προσπάθεια στο πλαίσιο του προγράμματος υιοθεσιών.

Αν είστε κάτοικος κάποιας περιοχής, εντός ή εκτός Αθηνών,παντού στην Ελλάδα, σε νησιά, χωριά, επαρχίες ή απλά μια περιοχή και επιθυμείτε να γίνετε εθελοντής ''Eπισκέπτης Yιοθεσίας®'' δεν έχετε παρά να μας στείλετε τα στοιχεία σας.

Ο σκοπός μας είναι να υπάρχει άτομο σε κάθε περιοχή που να είναι διαθέσιμο να επισκεφτεί, όταν προκύψει ενδιαφερόμενος, το σπίτι του και να μας πει τη γνώμη του ώστε να προχωρήσει η υιοθεσία για το ζώο που έχει ζητήσει.

Κι αυτό γιατί ο εθελοντής που έχει αναλάβει ένα ζώο δεν έχει ούτε το χρόνο, ούτε τα χρήματα να επισκεφτεί όποιο μέρος της Ελλάδας πρέπει προκειμένου να δώσει το ζώο. Δυστυχώς αυτό πολλές φορές είναι αιτία να μην δίνεται το ζώο για υιοθεσία ''εκτός Αθηνών''.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μια φιλική επίσκεψη ώστε να δείτε από κοντά το σπίτι (σαν χώρο) και τα άτομα που θέλουν να υιοθετήσουν το ζώο.

Δεν υπάρχει δέσμευση περαιτέρω ανάληψης καθηκόντων, όπως π.χ. το να παραλάβετε από το αεροδρόμιο το ζώο, εκτός κι αν το θέλετε.
Εφόσον πραγματοποιήσετε τον έλεγχο, η υποψήφια οικογένεια θα συνεννοηθεί με τον εθελοντή-υπεύθυνο της υιοθεσίας για τα υπόλοιπα.
Εκτός, ξαναλέμε, αν το θέλετε να βοηθήσετε στην επιτυχή μεταφορά του ζώου στο νέο του σπίτι παραδίδοντας το εσείς και φροντίζοντας για την υπογραφή των συμβολαίων και όλωντων απαραίτητων εγγράφων!!Είναι η δική σας επιλογή.

Επίσης, αν τυχόν επικοινωνήσουμε μαζί σας για κάποιον έλεγχο που θα χρειάζεται και δεν μπορείτε να τον πραγματοποιήσετε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Αυτό είναι άλλωστε ο εθελοντισμός!


Αν λοιπόν επιθυμείτε να είστε ένας από τους

EΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ®

του strayshelp.gr στείλτε μας το ονοματεπώνυμό σας,
το τηλέφωνο σας και ένα e-mail σας στο

pr@ strayshelp.gr.



Θα σας καταχωρήσουμε σε βάση δεδομένων ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση ενδιαφερόμενου από την περιοχή σας και θα σας αποσταλλεί ερωτηματολόγιο με τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε κατά την επίσκεψή σας στον υποψήφιο ανάδοχο.


Και καλές υιοθεσίες!!!