Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Neo,κουφός γατάκος


Γειά σας, λέγομαι Νίο (εκ του ζιζάνιου). Είμαι ο -πολλά υποσχόμενος- νέος Beethoven (καταραμένη ωτίτιδα), γι’αυτό αναγκάζομαι να αφήσω τους μποέμικους δρόμους και να ψάξω για σπίτι. Είμαι "ακίνδυνος" για τις θηλυκές γατίσιες υπάρξεις (έχω κάνει στείρωση) και πραγματικός "κύριος" με τους δίποδους φίλους μου. Εάν επιθυμείτε να με γνωρίσετε, καλέστε τον ιμπρεσσάριό μου στο τηλ. 6977373210, ούτως ώστε να κανονίσει ένα ραντεβού. Εις το επανιδείν!

και η Άγια τα κατάφερε!Θεσ/κη


Η μικρή σκυλίτσα της φωτογραφίας, η Άγια (τη βαφτίσαμε έτσι για την υπομονή και την καλοσύνη της) βρέθηκε γύρω στα μέσα Ιανουαρίου σε άθλια κατάσταση στο τέρμα των λεωφορείων της Χαριλαόυ στη Θεσσαλονίκη. Σοβαρά τραυματισμένη, δεν μπορούσε να κουνήσει τα πίσω της πόδια και στην κυριολεξία σερνόταν γεμάτη πληγές. Ευτυχώς γι΄αυτήν, βρέθηκαν φιλόζωοι άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν και ειδοποίησαν το σωματείο αδέσποτων ζώων «η Αγάπη», το οποίο έσπευσε να βοηθήσει. Έτσι, η μικρή μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει σοβαρό κάταγμα στη λεκάνη. Οι προβλέψεις για το μέλλον της δυσοίωνες, ο γιατρός πρότεινε ευθανασία, μια και οι πιθανότητες για επιτυχημένο χειρουργείο ήταν ελάχιστες. Τα λαμπερά ματάκια της, όμως, μας έπεισαν ότι αξίζει να της δώσουμε μια ευκαιρία για να ζήσει, κι έτσι η Άγια χειρουργήθηκε στις 27 Ιανουαρίου. Η επέμβαση ήταν πολύ δύσκολη, αλλά η μικρή μας τα κατάφερε! Τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης, φιλοξενούμενη σε κτηνιατρείο της Θεσσαλονίκης και χρειάζεται πολλή άσκηση για να δυναμώσουν τα πίσω της πόδια. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει αυλή με χώμα και γκαζόν, και όχι τσιμέντα και πλάκες, γιατί σε αυτά δεν μπορεί να στηριχθεί σωστά. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε θερμά για υιοθεσία ή φιλοξενία της μικρής μας Άγιας από πραγματικά φιλόζωους ανθρώπους που θέλουν να της δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια, γιατί πραγματικά το αξίζει. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει, παρακαλείται να επικοινωνήσει μέσω mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση marinagramma@yahoo.gr ή στο τηλέφωνο 6977951694. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους όσους βοήθησαν μέχρι τώρα την Άγια στις δύσκολες στιγμές που πέρασε, είτε καλύπτοντας μέρος των εξόδων του χειρουργείου και της φιλοξενείας της, είτε κάνοντας της μια επίσκεψη και δίνοντας της ένα χάδι που τόσο πολύ λαχταρά και έχει ανάγκη.

Μαμά και κουτάβια σώθηκαν!Θεσ/κη


Πριν από μερικές μέρες, η Ελένη από την Πολίχνη Θεσσαλονίκης, τηλεφώνησε στο σωματείο προστασίας αδέσποτων «Η αγάπη», για ένα σκυλί τραυματισμένο που χρειαζόταν βοήθειά.
Στις 22 Μαρτίου, κι ενώ οδηγούσε στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Σερρών, είδε στην αριστερή λωρίδα του δρόμου μια σκυλίτσα τραυματισμένη. Αστραπιαία σταμάτησε, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο, και με κίνδυνο της ζωής της, κατάφερε να σταματήσει την κίνηση. Πηρέ το τραυματισμένο ζώο στην αγκαλιά της και το έβαλε στο αυτοκίνητο. Όταν αργά το βραδύ έφθασε στο σπίτι της, ανακάλυψε ότι η ολόασπρη σκυλίτσα δεν μπορούσε να κινήσει τα πίσω πόδια, και μάλιστα κάποιο κόκαλο ήταν πεταγμένο έξω!



Την άλλη μέρα ο γιατρός που εξέτασε τη σκυλίτσα, διαπίστωσε ότι ήταν και έγκυος και της έκανε μία ένεση για διακοπή της κύησης. Το βράδυ, όμως, αυτή γέννησε πέντε ολόμαυρα κουταβάκια, από τα οποία τα δύο ήταν νεκρά.

Την επομένη, η ακτινογραφία έδειξε ότι είχε μεγάλο πρόβλημα. Το ένα πίσω πόδι είχε εξαρθρωθεί και το άλλο είχε σοβαρό κάταγμα. Χρειαζόταν άμεση βοήθεια, και η Ελένη δεν ήξερε τι να κάνει. Ήθελε πολύ να της δώσει ξανά την ευκαιρία να σηκωθεί και να περπατήσει.

Ετσι, η σκυλίτσα και τα τρία μωρά της μεταφέρθηκαν στις Κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το ζώο έδειξε πολλή υπομονή και μάλιστα σαν καλη μανουλα, σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, θήλαζε τα κουταβάκια της!



Όπως, τελικά, έδειξαν τα αποτελέσματα, το ένα πόδι της είχε συντριπτικό κάταγμα. Ο καλός γιατρός, κ. Τζιμόπουλος, την χειρούργησε την Παρασκευή 10 Απριλιου. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

Ευχαριστούμε, επισης, την Ελένη, που χάρη στην αυτοθυσία της η γλυκειά αυτή μανουλα και τα μωράκια της απέκτησαν μια ακομα ευκαιρία στη ζωή.

Τέλος, παρακαλούμε θερμά όποιον ενδιαφέρεται και μπορεί να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο (καλυψη μέρους των εξοδων του χειρουργείου της μητέρας, αλλα κυρίως προώθηση υιοθεσίας των κουταβιών) να επικοινωνήσει μέσω mail στη διεύθυνση marinagramma@yahoo.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 6977951694

Αρσενικό,5 μηνών


Ο κουταβούλης της φωτογραφίας είναι περίπου 5 μηνών και ψάχνει για το δικό του σπιτάκι και για μια οικογένεια με πολλή αγάπη. Βρέθηκε πεταμένος στα σκουπίδια και τώρα φιλοξενείται από μια οικογένεια προσωρινά στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, θέλει όμως σύντομα να κουνάει την ουρίτσα του και να δίνει φιλάκια στους δικούς του ανθρώπους. Θα γίνει μεσαίου μεγέθους. Αν ενδιαφέρεστε να χαρίσετε στον κούκλο μια παντοτινή οικογένεια, επικοινωνείστε: τηλ. 6976980120 και email: st.chatzissava@yahoo.gr

White,Browny & Oups,2.5 μηνών


Η White (η άσπρη), η Browny (καφέ με άσπρο) και η Oups (ασπρόμαυρο ποιμενικό) είναι πανέμορφα, υγιέστατα, ημίαιαμα θυληκά κουταβάκια 2,5 μηνών γεμάτα χαρά για παιχνίδια και περιμένουν να υιοθετηθούν από καλούς ανθρώπους με αγάπη. Τηλ 6946 202667 Κα Ελένη Περιοχή: Παιανία Αττικής

SOS για 8 κουτάβια στο Άλσος Συγγρού


Τα κουταβάκια αυτά βρέθηκαν παρατημένα στο άλσος Συγγρού την περασμένη εβδομάδα,να κινδυνεύουν απο τις φόλες που ριχνονται συχνά εκεί.Προφανώς κάποιος ασυνείδητος ιδιοκτήτης θεώρησε καλό να πετάξει εκεί τα οκτώ κουταβάκια για να τα ξεφορτωθεί.Είναι περίπου ενος μηνός,επτά θηλυκά και ένα αρσενικό,τιγρέ καφέ με λευκό,μάλλον ημίαιμα μπόξερ!Οποιος θα ήθελε να δώσει ένα σπιτάκι σε ένα από αυτά τα μικρά και να αποκτήσει ένα φίλο για πάντα ας επικοινωνήσει στο 6977084522 η 6977749502

4 γατάκια,40 ημερών


Χαρίζονται 4 γατάκια (2 θηλυκά, 2 αρσενικά) 40 ημερών, χνουδωτοί Αρλεκίνοι και Tuxedo. Βρέθηκαν σε μια αυλή στην Ξάνθη όμως τώρα κινδυνεύουν καθώς η ιδιοκτήτρια θέλει να τα διώξει. Είναι φιλικά, ζωηρά, υγιή και πολύ χαριτωμένα. Έχουν πάρει την πρώτη δόση αποπαρασίτωσης. Δίνονται σε υπεύθυνους φιλόζωους που σκοπεύουν να έχουν το γατάκι εντός σπιτιού και που συμφωνούν με την στείρωση (όταν τα γατάκια φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία). Περιοχή: Ξάνθη – Καβάλα κ περίχωρα. τηλ. 693 6326948 e-mail: daifuku111@yahoo.com ή arnitsibitsi@yahoo.gr

Bella,5 μηνών


Η κουταβίτσα στις φωτογραφίες εγκαταλείφθηκε στις εγκαταστάσεις του ΣΘΙΕ πριν από λίγες ημέρες από κάποιον «φιλόζωο». Ο ΣΘΙΕ δυστυχώς δεν έχει την δυνατότητα να την κρατήσει. Θέλει όμως να βρεθεί σε ένα καλό σπίτι με υπεύθυνους ανθρώπους που να την αγαπάνε, να την φροντίζουν και να μην καταλήξει πάλι στο δρόμο. Αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται και είναι σίγουρος ότι μπορεί να αναλάβει την ευθύνη ενός σκύλου παρακαλώ ας τηλεφωνήσει στο 210 7488566 9-2 τις καθημερινές ή να αφήσει μήνυμα στον τηλεφωνητή. Η μπουμπουδένια είναι εμβολιασμένη, αποπαρασιτωμένη, πάρα πολύ φιλική, τα πάει μια χαρά με τις γάτες και λατρεύει τα παιχνίδια και τα παιδιά.

Θηλυκά,λευκά,7 μηνών


Αυτή η απίστευτη ομορφιά και η ολόιδια αδελφή της , ζήτουν οικογένειες που θα τις κρατήσουν και αγαπήσουν για πάντα. Είναι μόλις 7 μηνών και θα δωθούν εμβολιασμένες και στειρωμένες , εντός Αττικής. Τηλ. 6932195459