Δευτέρα, 20 Απριλίου 2009

Μαμά και κουτάβια σώθηκαν!Θεσ/κη


Πριν από μερικές μέρες, η Ελένη από την Πολίχνη Θεσσαλονίκης, τηλεφώνησε στο σωματείο προστασίας αδέσποτων «Η αγάπη», για ένα σκυλί τραυματισμένο που χρειαζόταν βοήθειά.
Στις 22 Μαρτίου, κι ενώ οδηγούσε στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Σερρών, είδε στην αριστερή λωρίδα του δρόμου μια σκυλίτσα τραυματισμένη. Αστραπιαία σταμάτησε, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο, και με κίνδυνο της ζωής της, κατάφερε να σταματήσει την κίνηση. Πηρέ το τραυματισμένο ζώο στην αγκαλιά της και το έβαλε στο αυτοκίνητο. Όταν αργά το βραδύ έφθασε στο σπίτι της, ανακάλυψε ότι η ολόασπρη σκυλίτσα δεν μπορούσε να κινήσει τα πίσω πόδια, και μάλιστα κάποιο κόκαλο ήταν πεταγμένο έξω!Την άλλη μέρα ο γιατρός που εξέτασε τη σκυλίτσα, διαπίστωσε ότι ήταν και έγκυος και της έκανε μία ένεση για διακοπή της κύησης. Το βράδυ, όμως, αυτή γέννησε πέντε ολόμαυρα κουταβάκια, από τα οποία τα δύο ήταν νεκρά.

Την επομένη, η ακτινογραφία έδειξε ότι είχε μεγάλο πρόβλημα. Το ένα πίσω πόδι είχε εξαρθρωθεί και το άλλο είχε σοβαρό κάταγμα. Χρειαζόταν άμεση βοήθεια, και η Ελένη δεν ήξερε τι να κάνει. Ήθελε πολύ να της δώσει ξανά την ευκαιρία να σηκωθεί και να περπατήσει.

Ετσι, η σκυλίτσα και τα τρία μωρά της μεταφέρθηκαν στις Κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το ζώο έδειξε πολλή υπομονή και μάλιστα σαν καλη μανουλα, σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, θήλαζε τα κουταβάκια της!Όπως, τελικά, έδειξαν τα αποτελέσματα, το ένα πόδι της είχε συντριπτικό κάταγμα. Ο καλός γιατρός, κ. Τζιμόπουλος, την χειρούργησε την Παρασκευή 10 Απριλιου. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

Ευχαριστούμε, επισης, την Ελένη, που χάρη στην αυτοθυσία της η γλυκειά αυτή μανουλα και τα μωράκια της απέκτησαν μια ακομα ευκαιρία στη ζωή.

Τέλος, παρακαλούμε θερμά όποιον ενδιαφέρεται και μπορεί να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο (καλυψη μέρους των εξοδων του χειρουργείου της μητέρας, αλλα κυρίως προώθηση υιοθεσίας των κουταβιών) να επικοινωνήσει μέσω mail στη διεύθυνση marinagramma@yahoo.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 6977951694